top of page

Skolióza nejen v dětském věku

Všimli jste si, že Vaše dítě nějak křivě stojí? Má jedno rameno víš než druhé? Má hlavu lehce nakřivo? Má jednu lopatku více "odchlíplou"? Má jede bok výše než druhý? Stěžuje si na bolesti zad? Byla mu/jí již diagnostikována skolióza od lékaře?


Velké procento dětí se dnes potýká se skoliózou. Může za to především dlouhé sezení ve školních lavicích, sezení u počítačů, ale také jednostranné zatížení při sportu. Někdy skolióza nemusí mít jasnou příčinu.

V dětském věku skolióza nemusí být ještě tak velký problém, ale v dospělosti může způsobit nemalé komplikace. Velké bolesti zad, bolesti hlavy, bolesti nohou, může ukončit i slibně rozjetou sportovní kariéru.


Skolióza se dá vyřešit i v pokročilejším stádiu bez operace a to pomocí spirální stabilizace páteře dle MUDr. Smíška. Vytvořením vlastního svalového korzetu. Cvičení je jednoduché. Cviky se přizpůsobují věku dítěte, proto toto cvičení můžou zvládnout již děti od 4 let. Cvičením se zkrácené svaly protahují a naopak svaly ochablé se posilují dochází tak k nápravě vadného držení těla a vytvoření nového návyku.


Čím dříve Vaše dítě začne tím rychleji bude bez potíží. Přijďte na osobní terapii, kde společně vše zkonzultujeme a najdeme ten nejlepší terapeutický plán. :)


bottom of page