top of page

S lanem ke zdraví - Spirální stabilizace páteře

Máte bolesti zad a už jste se s nimi naučili žít, protože Vám prostě nic nepomůže? To je veliká škoda. Slyšeli jste už o spirální stabilizaci páteře? Tuto metodu vyvinul český lékař MUDr. Richard Smíšek. Je unikátní v tom, že skutečně "léčí" bolest. Neodstraní pouze bolest, ale hlavně i příčinu bolesti. Divili byste se kolik potíží je spojeno s potížemi páteře. Patří sem nejen bolesti hlavy, ale i vysoký krevní tlak bez jiné příčiny, bolesti ramen, brnění končetin, špatné dýchání, dokonce i potíže s trávicím systémem, poruchy rovnováhy. S tím vším si umí spirální stabilizace páteře poradit.


Jediné co je na spirální stabilizaci potřeba je speciálně vyvinuté lano přímo od MUDr. Smíška. Stojí 600,- Nedá se nahradit jinými lany, protože má jasně daný odpor, kterým působí na jednotlivé svaly tak aby nedošlo k jejich přetížení.


Jak to celé funguje?

Spirální stabilizace Vás naučí zapojovat svaly ve spirálách a tím odlehčí svaly vertikální (hlavně svaly kolem páteře) ty se tak mohou uvolnit a přestanou způsobovat bolest.

Ideální je přijít alespoň na jednu osobní terapii nebo chodit cvičit do skupiny, kde se naučíte základní cviky. Zbytek už je pak zcela na Vás. Kolik času tomu budete chtít doma věnovat. Samozřejmě čím více času tomu věnujete tím rychleji budete bez bolesti a bez obtíží. Pokud budete cvičit každý den doma a k tomu se každý týden nebo jednou za čas zastavíte na skupinovou lekci, kde si osvěžíte techniku a třeba načerpáte nové cviky je to to nejlepší co pro sebe můžete udělat.

Štítky:

bottom of page